>
Fa   |   Ar   |   En
   اثر دمای خشک کردن چیپس پلی استر بر خواص نخ نیمه جهت یافته  
   
نویسنده قاسمی لاله ,مرشد محمد ,ذره بینی اصفهانی محمد
منبع علوم و تكنولوژي پليمر - 1383 - دوره : 17 - شماره : 4 - صفحه:237 -245
فایل تمام متن
چکیده    خشک کردن ذرات جامد فرایندی است که در صنایع مختلف از جمله داروسازی ، کشاورزی و نساجی کاربرد دارد . در کارخانه های تولید الیاف پلی استر که ماده اولیه آنها چیپس پلی استر است فرایند خشک کردن اهینت زیادی دارد .این امر به دلیل حساسیت زیاد گروههای استری موجود در پلی استربه آبکافت در مجاورت مولکولهای آب است .در این پژوهش ، اثر دمای خشک کردن چیپس پلی استر در محدوده دمای 185-170درجه سانتیگراد بر خواص نخ نیمه جهت یافته تولیدی بررسی شده است. بدین منظور استحکام ، ازدیاد طول تا پارگی ، یکنواختی و تغییرات چگالی خطی بین رشته ها و همچنین ، گانروی ذاتی محلول چیپس والیاف پلی استر در دماهای مختلف خشک کردن اندازه گیری شد . نتایج آزمایش ها نشان میدهد دمای خشک کردن چیپس پلی استر از نظر آماری اثر معنی داری بر ویژگی های نخ نیمه جهت یافته تولیدی و گرانروی محلول چیپس و الیاف پلی استر دارد .در دماهای پایین خشک کردن ( 170 ‌درجه سانتیگراد ) کیفیت نخ تضعیف می شود و یکنواختی و استحکام آن کاهش می یابد . در حالی که با افزایش دمای خشک کردن مقدار گردو غبار همراه چیپس پلی استر افزایش می یابد .وجود این ذرات باعث ناهمگنی جریان مذاب می شود .
کلیدواژه چیپس ، پلی اتیلن ترفتالات ، خشک کردن ، رشته ، نخ نیمه جهت یافته .
آدرس دانشگاه صنعتی اصفهان, دانشکده نساجی , ایران, دانشگاه صنعتی اصفهان, دانشکده نساجی , ایران, دانشگاه صنعتی اصفهان, دانشکده نساجی , ایران
 
 

Copyright 2023
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved