>
Fa   |   Ar   |   En
   نقش بیمه در تولید محصول مرغ گوشتی: (مطالعه موردی شهرستان خوی)  
   
نویسنده فتاحی سید یوسف ,منصوری مسعود ,خداویسی حسن
منبع تحقيقات اقتصاد و توسعه كشاورزي ايران - 1392 - دوره : 44 - شماره : 4 - صفحه:657 -664
چکیده    وجود ریسک و نبود حتمیت در فعالیت‌های کشاورزی مانع بسیار مهمی در مورد پذیرش تکنولوژی‌های جدید و سرمایه‌گذاری تولیدکنندگان بخش مذکور تلقی می‌شود. بیاطمینانی موجود در میزان تولید، قیمت و در نتیجه درآمد کشاورزان بر اهمیت مدیریت ریسک‌های موجود می‌افزاید. بیمه یکی از استراتژی‌های مدیریت ریسک در تولید محصول مرغ گوشتی است که در این مقاله بررسی می‌شود. به همین منظور آمار و اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه از 41 واحد مرغداری گوشتی بیمه‌شده و بیمه‌نشده در شهرستان خوی برای دوره اول جوجه‌ریزی (تولید) سال 1388 جمع‌آوری و رفتار دو گروه بررسی شد. مقایسه خصوصیات اقتصادی– اجتماعی و فردی مرغداران در دو گروه بیمه‌شده و بیمه‌نشده نشان می‌دهد که این دو گروه از نظر میانگین تعداد نیروی کار شاغل در واحد، سن و وسعت خانوار مرغداران تفاوت معنی‌داری ندارند، ولی میانگین سابقه فعالیت بیمه‌شدگان بیشتر از بیمه‌نشدگان است؛ همچنین نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل کمی و تابع تولید نشان می‌دهد که بیمه اثر معنی‌داری در انتقال تابع تولید و شیب آن نداشته است.
کلیدواژه بیمه ,تولید ,شهرستان خوی ,مرغداری گوشتی
آدرس دانشگاه پیام نور, کارشناس ارشد علوم اقتصاد و مدرس دانشگاه پیام نور، واحد خوی, ایران, دانشگاه ارومیه, عضو هیات علمی گروه اقتصاد، دانشگاه ارومیه, ایران, دانشگاه ارومیه, عضو هیات علمی گروه اقتصاد، دانشگاه ارومیه, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved