>
Fa   |   Ar   |   En
   برآورد کشش تقاضای ماهی بر پایه ترجیحات لکسیکوگرافیک: مطالعه موردی استان مازندران  
   
نویسنده اسداله پور فرشته ,رفیعی حامد ,پیش بهار اسماعیل ,محمدرضایی رسول
منبع تحقيقات اقتصاد و توسعه كشاورزي ايران - 1397 - دوره : 49-2 - شماره : 2 - صفحه:191 -202
چکیده    گوشت انواع ماهی، به لحاظ دارا بودن پروتئین و چربی با کیفیت بالا و فراوانی انواع مواد معدنی و ویتامینهایی که در آن موجود است، به عنوان یک غذای کامل محسوب میشود. در این مطالعه به منظور بررسی رفتار مصرف کنندگان در بازار ماهی (پرورشی، دریایی و فیله ماهی) برپایه ترجیحات لکسیکوگرافیک، مصرفکنندگان به دو دسته کیفیت گرا و قیمت گرا تقسیم بندی شدند و برای محاسبه کشش های قیمتی و درآمدی آنان به تفکیک مدل رفتاریآنان، از سیستم تقاضای تقریبا ایده آل درجه دو استفاده شد. برای رسیدن به اهداف مطالعه از پرسشنامه در سال 1394 در استان مازندران استفاده شد. نتایج مطالعه نشان میدهد رفتار افراد بر حسب کیفیت گرایی و قیمت گرایی متفاوت است و میانگین کشش درآمدی ماهی دریایی برای افراد کیفیت گرا 1/16 1 و برای افراد قیمت گرا 1/3 است. بنابراین، هر دو گروه در رده کالاهای لوکس قرار دارند. کشش قیمتی ماهی دریایی برای افراد کیفیت گرا 0/59- و قیمت گرا 0/63- است. از آنجا که در استان مازندران تعداد افراد کیفیت گرا بیش از افراد قیمت گرا است؛ بنابراین، سیاستگزاران در جهت افزایش مصرف ماهی در این استان باید بهبود کیفیت ماهی و محصولات آنرا در اولویت اولیه خود قرار دهند، که میتوان به افزایش تنوع در مصرف ماهی و معرفی محصولات نوین شیلاتی در جهت بهبود کیفیت ماهی پرداخت.
کلیدواژه سیستم تقاضای ایده آل درجه دو، کشش قیمتی، کشش درآمدی، لکسیکوگرافیک، مازندران
آدرس دانشگاه تبریز, ایران, دانشگاه تهران, گروه اقتصاد کشاورزی, ایران, دانشگاه تبریز, دانشکده کشاورزی, ایران, دانشگاه تبریز, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved