>
Fa   |   Ar   |   En
   تاثیر سالسیلیک اسید، کلریدکلسیم و تیمار آب گرم برپارامترهای کمی، کیفی و انبارمانی انار رقم میخوش  
   
نویسنده ربیعی ولی ,رحمانی سهیلا
منبع علوم باغباني - 1393 - دوره : 28 - شماره : 1 - صفحه:107 -115
چکیده    اثر تیمارهای آب گرم (45 درجه سانتیگراد به مدت پنج دقیقه، 55 سانتیگراد به مدت 25 ثانیه و بدون تیمار- شاهد)، سالسیلیک‌ اسید در سه سطح (صفر، 1 و 2میلی مولار) و کلریدکلسیم در دو سطح (2% و 4%) برحفظ پارامترهای کمی و کیفی وانبارمانی انار رقم میخوش بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. میوه ها به مدت 4 ماه انبارشده و نمونه برداری در پایان ماه چهارم انجام شد. نتایج نشان داد تیمار کلریدکلسیم سبب جلوگیری از کاهش وزن ونرم شدن بافت میوه ها در مقایسه با میوه های شاهد گردید. سالسیلیک اسید اثر معنی‌داری در جلوگیری از افزایش کل مواد جامد محلول داشت که غلظت دو میلی مولار موثرتر از یک میلی مولار عمل کرد، همچنین میوه-های تیمار شده با این ماده کاهش کمتری در میزان اسید قابل تیتراسیون داشتند. میوه های تیمار شده با آب گرم درصد کاهش وزن کمتری نسبت به میوه های شاهد داشتندکه تیمار آب گرم45 درجه سانتیگراد موثرتر از 55 درجه سانتیگراد عمل کرد. همچنین مشاهده گردید استفاده از تیمارهای آب گرم و سالسیلیک اسید میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز4 را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. بررسی اثر متقابل تیمارهای سه گانه نشان دادکه تیمار آب گرم 45 درجه سانتیگراد، سالسیلیک اسید دو میلی مولار و کلرید کلسیم چهار درصد بهترین نتیجه را در انبارمانی میوه های انار داشت.
کلیدواژه آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز ,پس از برداشت ,سفتی میوه
آدرس دانشگاه زنجان, ایران, دانشگاه زنجان, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved