>
Fa   |   Ar   |   En
   بررسی خواص میوه به در رژیم تغذیه‌ای و درمانی بیماران مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر: مطالعه مروری  
   
نویسنده کلانتری میبدی محمد سعید
منبع طب پيشگيري - 1399 - دوره : 7 - شماره : 1 - صفحه:75 -66
چکیده    هدف: میوه به، یکی از گیاهان بومی آسیای غربی است و دارای خواص متعدد درمانی و تغذیه ای می باشد و باتوجه به شیوع بالای بیماری های غیرواگیر، استفاده از فراورده های طبیعی مناسب یکی از مهمترین اهداف رژیم های درمانی و تغذیه ای است. هدف از این مطالعه، مرور یافته های تغذیه ای و درمانی میوه به در درمان انواع بیماری ها بخصوص بیماری های غیرواگیر از دیدگاه طب ایرانی و طب نوین بوده است.منابع داده ها: در این مطالعه مروری برای گرداوری داده ها از کتب مرجع طب سنتی ایرانی و مقالات پایگاه pubmed، sid، magiran، scopus و google scholar مورد بررسی استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعات با دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روش های انتخابی برای مطالعه: پس از جستجوی الکترونیک تعداد 112 مقاله بازیابی شد و با توجه به معیارهای ورود، تعداد 40 منبع وارد مطالعه شد. ﺟﺴﺘﺠﻮﻫﺎی اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ ﺑﺎ استفاده از واژﮔﺎن ﻛﻠیدی به ، خواص تغذیه ای و خواص درمانی در ﻋﻨﺎوﻳﻦ و ﺧﻼﺻﻪ ﻣﻘﺎﻻت در mesh ﺻﻮرت ﭘﺬیرفتند و متون آن ها به طور کامل، مورد بررسی قرار گرفت.ترکیب مطالب و نتایج: در طب ایرانی و طب مدرن خواص تغذیه ای و درمانی فراوانی برای میوه به، ذکر شده است که شامل اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، محافظ کبدی، محافظ سیستم قلبی و عروقی، تقویت کننده معده و گوارش، ادرارآور، کاهنده قند خون، ضدباکتری، ضدقارچ، ضدافسردگی، ضداسهال و کاهنده چربی است.نتیجه گیری: میوه به، می تواند به عنوان یک جزء اصلی در رژیم غذایی و درمانی افرادی که به بیماری های التهابی، دیابت، سرطان، ضعف هضم، پرفشاری خون و چربی خون، مبتلا هستند بکار رود. تحقیقات بیشتری بر روی انسان جهت تائید این نتایج پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه به، بیماری‌های غیرواگیر، تغذیه درمانی، گیاه درمانی، طب سنتی.
آدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد, دانشکده طب سنتی اردکان, ایران
پست الکترونیکی saeed7md@gmail.com
 
 

Copyright 2023
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved