|
|
اثرات شیر حاوی تخممرغ و بیوتین بر عملکرد، فراسنجههای خونی، فریتین، Igg و قابلیت هضم گوسالههای هلشتاین
|
|
|
|
|
نویسنده
|
ملک راضیه ,قورچی تقی ,دستار بهروز ,قره باش آشور محمد
|
منبع
|
پژوهش در نشخواركنندگان - 1394 - دوره : 3 - شماره : 2 - صفحه:1 -16
|
|
|
چکیده
|
به منظور تعیین ارزش غذایی تخممرغ و امکان استفاده از ضایعات تخممرغ و پودر تخممرغ، بعنوان یک منبع پروتئینی جدید در گوسالههای شیرخوار، آزمایشی با 20 راس گوساله نر و ماده هلشتاین انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) شیر فاقد تخممرغ (شاهد)، 2) شیر حاوی 5/7 درصد تخممرغ خام 3) شیر حاوی 5/7 درصد تخممرغ خام به همراه بیوتین (یک میلیگرم در کیلوگرم) و 4) شیر حاوی 5/7 درصد پودرتخممرغ کامل، که به مدت 57 روز تغدیه شدند، دادههای حاصل از آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد که بین تیمارها از لحاظ وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنیداری وجود نداشت. قابلیت هضم ماده خشک مصرفی در گروه شاهد و تیمار شیر حاوی 5/7 درصد تخممرغ خام همراه با بیوتین بطور معنیداری بیشتر بود. غلظت کلسترول، تریگلیسرید، hdl-c،ldl-c وvldl- c خون (میلیگرم در دسیلیتر) اختلاف معنیداری با تیمار شاهد نداشت. اما غلظت فریتین خون در تیمار شیر حاوی 5/7 درصد پودر تخممرغ نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود که این اختلاف معنیدار بود. همچنین در دو دوره مختلف خونگیری بین تیمارها اختلاف معنیداری از نظر igg و پروتئین کل خون گوساله دیده نشد. نتایج این پژوهش نشان داد که میتوان از تخممرغ تا سطح 5/7 درصد در تغذیه گوسالههای شیرخوار استفاده کرد بدون اینکه اثر منفی بر عملکرد و فاکتورهای خون گوسالههای شیرخوار داشته باشد، از طرفی استفاده از پودر تخممرغ سبب افزایش فریتین خون نیز شده است.
|
کلیدواژه
|
بیوتین ,تخممرغ ,شیر ,گوساله هلشتاین
|
آدرس
|
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان, ایران, دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان, ایران, دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان, ایران, دانشگاه گنبد کاووس, ایران
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Authors
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|