>
Fa   |   Ar   |   En
   انتخاب مدل ریاضی مناسب برای کینتیک خشک شدن ماست در خشک کن مایکروویو- خلا  
   
نویسنده قادری عبدالرحمن ,عباسی سلیمان ,حمیدی زهره
منبع پژوهش و نوآوري در علوم و صنايع غذايي - 1391 - دوره : 1 - شماره : 2 - صفحه:139 -152
چکیده    در مطالعه‌ی حاضر، کینتیک خشک شدن ماست بدون چربی با ضخامت 2/2 میلی متر در توان های 35، 130 و 260 وات و فشارهای مطلق 60، 200، 400، 600 و 800 میلی بار در خشک کن مایکروویو- خلا مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای انتخاب مناسب‌ترین مدل، میزان برازش داده های بدست آمده با 12 مدل تجربی و نیمه تجربی اندازه‌گیری شد. براساس یافته‌های این بررسی، توان مایکروویو تاثیر بسزایی در زمان خشک شدن داشت به طوری که با افزایش توان مایکروویو زمان خشک شدن از 90 دقیقه به 15 دقیقه کاهش یافت. اما کاهش فشار مطلق سامانه تاثیری در زمان خشک ‌شدن نداشت. در میان مدل های برازش شده نیز دو مدل لوجیستیک و میدیلی و همکاران به دلیل دارا بودن بالاترین 2R و کمترین RMSE به عنوان مناسب ترین مدل ها انتخاب شدند. در ضمن، با افزایش توان مایکروویو، ضریب نفوذ موثر از 10-10×42/4 تا 9-10×83/2 افزایش یافت در حالی که فشار روی این عامل بی تاثیر بود. انرژی فعال سازی هم با استفاده از معادله اصلاح شده آرنیوس محاسبه شد.
کلیدواژه خشک کن مایکروویو- خلا ,کینتیک ,ضریب نفوذ ویژه ,ماست ,مدلسازی
آدرس دانشگاه تربیت مدرس, ایران, دانشگاه تربیت مدرس, ایران, دانشگاه تربیت مدرس, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved