>
Fa   |   Ar   |   En
   بررسی اثرات نایسین و نانوذرات نایسین به‌عنوان جایگزین نیتریت بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی، حسی و زمان ماندگاری سوسیس فرانکفورتر  
   
نویسنده علیرضالو کاظم ,حصاری جواد ,بشارتی مقصود ,یعقوبی میلاد ,نعمتی ذبیح‌اله ,ملایری حیدر
منبع پژوهش و نوآوري در علوم و صنايع غذايي - 1399 - دوره : 9 - شماره : 2 - صفحه:221 -236
چکیده    در این پژوهش، تاثیر استفاده از ترکیب 500 پی‌پی‌ام عصاره‌های گیاهی مخلوط (چای‌سبز، گزنه و برگ‌زیتون) به‌همراه نایسین (200 پی‌پی‌ام) و نانوذرات نایسین (200 پی‌پی‌ام) به‌منظور تولید سوسیس فرانکفورتر بدون نیتریت موردبررسی قرار گرفت. نمونه‌های سوسیس فرانکفورتر بدون نیتریت در 3 تیمار حاوی 500 پی‌پی‌ام عصارۀ گیاهی+200 پی‌پی‌ام نایسین، تیمارها به‌همراه نمونۀ کنترل (120 پی‌پی‌ام نیتریت سدیم) تولید شدند و پس از بسته‌بندی تحت‌خلا در بسته‌های پلی‌اتیلنی آزمایش‌های فیزیکوشیمیایی، کیفی، میکروبی و حسی در مدت زمان 45 روز موردارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از نایسین و نانوذرات نایسین تاثیر معنی‌داری (0/05p) طی مدت زمان نگهداری افزایش پیدا کرد و در انتهای 45 روز به‌ترتیب سوسیس‌های حاوی نیتریت سدیم و نانوذرات نایسین دارای کمترین شمارش باکتری‌های کل مزوفیل، کپک‌ها و مخمرها بودند. شمارش باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس (2/5 لگاریتم واحد تشکیل کُلنی در گرم) و اشریشیاکلی (2 لگاریتم واحد تشکیل کُلنی در گرم) طی زمان نگهداری به‌طور معنی‌داری (0/05>p) کاهش پیدا کرد. مشخص شد که سوسیس حاوی نانوذرات نایسین دارای امتیازهای حسی بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها بود. نتایج حاصل نشان داد که استفاده از 200 پی‌پی‌ام نانوذرات نایسین در ترکیب با 500 پی‌پی‌ام عصاره‌های ترکیبی می‌تواند گامی جدید در تولید سوسیس فرانکفورتر بدون نیتریت و با ویژگی‌های کیفی مطلوب و زمان ماندگاری بالا باشد.
کلیدواژه زمان ماندگاری، سوسیس فرانکفورتر، عصارۀ گیاهی، نانوذرات نایسین، نایسین
آدرس دانشگاه تبریز, دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر, گروه علوم و صنایع غذایی, ایران, دانشگاه تبریز, دانشکده کشاورزی, گروه علوم و صنایع غذایی, ایران, دانشگاه تبریز, دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر, گروه علوم دامی, ایران, دانشگاه تبریز, دانشکده کشاورزی, گروه علوم و صنایع غذایی, ایران, دانشگاه تبریز, دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر, گروه علوم دامی, ایران, اداره استاندارد ایران, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved