>
Fa   |   Ar   |   En
   تاثیر رژیم آبیاری و کود دامی بر کارآیی مصرف آب و عملکرد سیب زمینی در جیرفت  
   
نویسنده افشار عاطفه ,نشاط علی ,افشارمنش غلامرضا
منبع حفاظت منابع آب و خاك - 1390 - دوره : 1 - شماره : 1 - صفحه:63 -76
چکیده    با توجه به خشکسالی ها و کاهش منابع آب، اعمال کم آبیاری گزینه‌ای مهم برای دستیابی محصول در شرایط کم آبی است. هدف کم آبیاری تولید محصول بیشتر به ازای مصرف آب کمتر می باشد. به همین منظور، آزمایشی برای بررسی اثر تنش کم آبی و کود مرغی بر عملکرد، اجزای عملکرد و کارآیی مصرف آب سیب زمینی در جیرفت انجام شد. آزمایش بصورت استریپ پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گردید. عوامل مورد مطالعه سه سطح آبی به عنوان فاکتور اصلی شامل100، 75 و50 درصد نیاز آبی گیاه و چهار سطح کودی به عنوان فاکتور فرعی شامل (0، 5، 10، 15) تن در هکتار در نظر گرفته شد. اثر سطوح مختلف آبیاری و سطوح مختلف کود مرغی بر کارآیی مصرف آب و عملکرد غده سیب زمینی در سطح احتمال 1? معنی دار شد. اثر سطوح مختلف آبیاری در سطح احتمال 1? و سطوح مختلف کود مرغی درسطح احتمال 5? بر وزن غده سیب زمینی نیز معنی دار گردید. حال آنکه اثر متقابل رژیم آبیاری و کود مرغی بر عملکرد، کارآیی مصرف آب و وزن غده سیب زمینی معنی دار نبود. هر چند اثر سطوح مختلف آبیاری و کود مرغی به تنهایی بر ارتفاع بوته سیب زمینی معنی دار نبود، لیکن اثر متقابل آن ها بر این صفت معنی دار شد. همچنین با آنکه اثر سطوح مختلف آبیاری بر درصد ماده خشک غده معنی دار نبود لیکن اثر سطوح مختلف کود مرغی و نیز اثر متقابل رژیم آبیاری و کود مرغی بر درصد ماده خشک غده معنی دار شد.
کلیدواژه رژیم آبیاری ,سیب زمینی ,کارآیی مصرف آب ,کود مرغی
آدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان, دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان, استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان, ایران, مرکز تحقیقات شهید مقبلی جیرفت , استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات شهید مقبلی جیرفت , ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved