>
Fa   |   Ar   |   En
   حذف بیولوژیکی آفلاتوکسین B1 توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه در خوراک دام  
   
نویسنده صـاحب‌قلم هـاله ,محمـدی ثـانی علی ,مهربــان معصومه
منبع نوآوري در علوم و فناوري غذايي - 1392 - دوره : 5 - شماره : 3 - صفحه:99 -104
چکیده    از آنجایی که آلودگی با مایکوتوکسین ها در غذای انسان و خوراک حیوانات مشکل جدی محسوب می‌شود در این تحقیق توانایی اتصال آفلاتوکسین به دیواره سلولی مخمر ساکاروماسیس سرویزیه جهت کاهش سمیت در خوراک دام مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور آفلاتوکسین B1 در غلظت‌های 0، 5، 10 و 20 µg/lit (میکروگرم بر لیتر) به پنبه دانه به عنوان خوراک دام اضافه گردید و سپس توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه با شمارش سلولی cell/ml 109 در فاز لگاریتمی رشد، و همچنین مخمر تیمار شده با اسید و حرارت به مدت زمان‌های 0، 4، 12، 24 ساعت تلقیح گردید. در میانگین غلظت‌های مختلف سم بیشترین میزان کاهش توکسین مربوط به تیمار اسیدی (417/3) بوده و سپس تیمار حرارتی (607/3) و مخمر زنده (96/3) بیشترین کارآیی را از خود نشان دادند. همچنین بیشترین میزان کاهش آفلاتوکسین بعد از چهار ساعت مشاهده شد که نشانگر سرعت عمل و اشباع شدن محل‌های اتصال بعد از این زمان است. نتایج نشانگر این بود که سلول‌های مخمر زنده یا غیر زنده عوامل بیولوژیکی مناسبی جهت حذف آفلاتوکسین در محیط کشت آلوده هستند. همچنین مشخص شد که پدیده اتصال ماهیت فیزیکی دارد که این مسیله در غذا و خوراک‌های دامی که میزان بالای آفلاتوکسین آن‌ها یک عامل مخاطره آمیز محسوب می‌شود قابل توجه است.
کلیدواژه سـاکارومایسس سرویزیه ,آفلاتوکسینB1 ,اتصـال سطحی ,خــوراک دام
آدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان, دانشگاه آزاد اسلامی واحد قـوچان, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان, دانشگاه آزاد اسلامی واحد قــوچان, ایران, جهاد دانشگاهی مشهد, پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهـد, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved