>
Fa   |   Ar   |   En
   بررسی سینتیک خشک کردن لایه‌ای نازک کدوی سبز با فرآیند جابه جایی هوای داغ  
   
نویسنده مشکــانی سید محمــد ,پــورفلاح زهـرا ,تــوکلی پور حمیـد ,محمــدی مـرتضی ,نهــاردانی منیــره
منبع نوآوري در علوم و فناوري غذايي - 1391 - دوره : 4 - شماره : 3 - صفحه:75 -82
چکیده    در این تحقیق با استفاده از خشک‌کن آزمایشگاهی جابه‌جایی هوای داغ، خشک کردن لایه‌ای نازک برش‌های کدوی سبز، مدل‌سازی شد. آزمایش‌ها در سه سطح دمایی 60، 70 و 80 درجه‌ی سانتی‌گراد و سه ضخامت 3 ، 5 و 7 میلی متر در سه تکرار انجام گردید. رطوبت اولیه‌ی کدوی سبز 05/93 درصد بر مبنای مرطوب به دست آمد.10 مدل ریاضی سینتیکی استاندارد بر داده‌های تجربی برازش داده شد و ارزیابی مدل‌ها از طریق چهار معیار ضریب همبستگی، ریشه‌ی میانگین مربعات خطا، کاهش کای اسکور و خطای انحراف میانگین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی نتایج، نشان داد که مدل میدلی نسبت به سایر مدل‌ها مراحل خشک شدن برش کدوی سبز را بهتر ارزیابی می‌کند. بنابراین، این مدل برای پیش‌بینی تغییرات رطوبت و کیفیت بالای محصول در فرآیند خشک کردن لایه‌ای نازک کدوی سبز با جابه‌جایی هوای داغ مناسب تشخیص داده شد.
کلیدواژه مدل‌سـازی ریاضی ,برش‌های کـدو سبـز ,لایـه‌ای نازک ,خشک کــردن
آدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, دانش آموخته ی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, دانش آموخته ی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, دانش آموخته ی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, دانش آموخته ی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved