>
Fa   |   Ar   |   En
   ارزیابی مزرعه ای و آزمایشگاهی چند روش عصاره گیری جهت تعیین فسفر قابل جذب در برخی اراضی شالیزاری استان گیلان  
   
نویسنده کریمی امیر کیاسر میترا ,معز اردلان محمد ,کاووسی مسعود ,شکری واحد حسن
منبع آب و خاك - 1390 - دوره : 25 - شماره : 4 - صفحه:814 -822
چکیده    افزایش عملکرد در واحد سطح را می توان با ارتقا سطح حاصلخیزی خاک از طریق کودهای شیمیایی امکانپذیر نمود. این تحقیق با هدف ارزیابی 6 روش عصاره گیری اولسن، مورگان، سلطانپور، کول ول، بری و مهلیخ 3 به منظور تعیین عصاره گیر یا عصاره گیرهای مناسب جهت برآورد فسفر قابل جذب خاک در 27 مزرعه شالیزاری از اراضی استان گیلان به اجرا در آمد. بمنظور انجام مطالعات مزرعه ای از دو تیمار کودی سوپر فسفات تریپل به مقدار صفر و 60 کیلوگرم در هکتار پنتا اکسید فسفر، استفاده گردید. بررسی نتایج ضرایب همبستگی عصاره گیرهای مختلف با عملکرد نسبی، غلظت و جذب فسفر توسط اندامهای هوایی گیاه برنج حاکی از آن بود که روشهای عصاره گیری کول ول، اولسن و سلطان پور همبستگی قابل قبولی را با عملکرد نسبی و مقدار جذب و غلظت فسفر توسط گیاه نشان می دهند. لذا روش عصاره گیری اولسن با توجه به جنبه اقتصادی، سرعت عصاره گیری و ارتباط قابل قبول با شاخص های گیاهی جهت تعیین فسفر قابل دسترس توصیه می گردد.
کلیدواژه برنج ,فسفر ,عصاره گیر ,همبستگی ,Correlation ,Extractants ,Phosphorus ,Rice
آدرس
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved