>
Fa   |   Ar   |   En
   تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر اشتغال و دستمزد واقعی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران(پانل دیتای دینامیکی)  
   
نویسنده دهقانی علی ,اشرفی بزرگمهر ,شهیکی تاش محمد نبی ,عامری مید
منبع اقتصاد و توسعه كشاورزي - 1392 - دوره : 27 - شماره : 4 - صفحه:351 -360
چکیده    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر میزان اشتغال و دستمزدهای واقعی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران در سالهای 1388-1374 می باشد. برای این منظور در این مطالعه از نسبت صادرات به ارزش تولید در 22 کد چهاررقمی مربوط به صنایع غذایی و آشامیدنی ایران استفاده شده و مدل مربوط به تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر سطح اشتغال و دستمزد واقعی صنایع با بهره گیری از رهیافت داده های تابلویی پویا تخمین زده شده است. نتایج حاصل از تخمین مدل دلالت بر تاثیر مثبت و معنی دار درجه بازبودن اقتصاد بر میزان اشتغال و دستمزدهای واقعی صنایع دارد و در این بین، تاثیر درجه باز بودن اقتصاد بر میزان اشتغال بیش از سطح دستمزدها می باشد. علاوه بر این تاثیر متغیرهای ارزش تولید و دستمزد حقیقی نیروی کار بر میزان اشتغال صنایع مثبت و معنی دار بوده است. از اینرو مهمترین توصیه سیاستی این مطالعه آن است که سیاستگذاران اقتصادی با بکارگیری سیاستهای مناسب به افزایش میزان صادرات محصولات غذایی و آشامیدنی ایران مبادرت ورزیده و از این طریق زمینه را برای افزایش سطح اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، افزایش صادرات غیرنفتی و افزایش سطح دستمزدهای حقیقی نیروی کار فراهم نمایند
کلیدواژه درجه بازبودن اقتصاد ,میزان اشتغال ,دستمزد واقعی ,رهیافت داده های تابلویی پویا ,صنایع غذایی و آشامیدنی ایران ,طبقه بندی موضوعی: C22:F10:L60
آدرس دانشگاه صنعتی شاهرود, استادیار, ایران, دانشگاه صنعتی شاهرود, دانشیار, ایران, دانشگاه سیستان و بلوچستان, استادیار, ایران, دانشگاه صنعتی شاهرود, مربی, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved