>
Fa   |   Ar   |   En
   بررسی اثرات ضد قارچی گیاه سداب بر کاندیدا آلبیکنس‌های جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت در شرایط invitro و مقایسه با دو آنتی‌بیوتیک، طی دو فصل بهار و زمستان  
   
نویسنده میررضایی نوشین ,دخیلی محمد ,مهرپور شهین
منبع يافته - 1396 - دوره : 19 - شماره : 2 - صفحه:50 -59
چکیده    مقدمه: افزایش مقاومت باکتری ها به عوامل ضد باکتری یکی از مشکلات مهم در پزشکی است. گیاهان دارویی در طب سنتی و منابع غنی گیاهی در دسترس، عاملی برای بررسی دقیق تر داروهای گیاهی بوده است. برخی از اسانس های گیاهی از جمله گیاه سداب دارای اثرات ضد قارچ بوده و از آن می توان به عنوان عوامل ضد میکروب در درمان عفونت ها استفاده کرد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی اسانس حاصل از گیاه سداب انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، گیاه سداب از مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان قم جمع آوری شد. سپس اسانس و عصاره گیری شدند. قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکننده از رشد و حداقل غلظت کشندگی (mic، mfc)، 140 جدایه کاندیدا آلبیکنس از زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان مورد مطالعه قرار گرفت.یافته ها: میانگین هاله عدم رشد در روش دیسک دیفیوژن اسانس و عصاره اتانولی سداب در فصل بهار بر روی جدایه ها به ترتیب برابر با mm 5/2 ±71/19 و mm 9/1±19/16 و در زمستان به ترتیب برابر با mm 7/3 ±16/21 و mm 2/2±32/18 بود.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، اسانس این گیاه بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر مهار کنندگی دارد.
کلیدواژه سداب، کاندیدا آلبیکنس، واژینیت، خاصیت ضد قارچی، اسانس، عصاره
آدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم, دانشکده علوم پایه, گروه میکروبیولوژی, ایران, دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم, دانشکده علوم پایه, گروه میکروبیولوژی, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved