>
Fa   |   Ar   |   En
   تاثیر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر روی کنترل گلیسمی، میزان چربی خون و شاخص های آنتی اکسیدانی افراد مبتلا به دیابت نوع 2  
   
نویسنده بابائیان امینی سمیرا ,ابراهیمی ممقانی مهرانگیز ,نیافر میترا
منبع يافته - 1395 - دوره : 18 - شماره : 3 - صفحه:95 -103
چکیده    مقدمه: دیابت شیرین از بیماری های متابولیک شایع در جهان است. مطالعات نشان داده است که میوه ها و سبزیجات و نوشیدنی های غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی احتمالاً میزان ابتلا به بیماری قلبی عروقی و دیابت را کاهش می دهند. یکی از میوه های غنی از فلاونویید، انار است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر فرآورده تجاری بدون شیرین کننده آب انار بر روی الگوی قند، لیپید، شاخص های تن سنجی و آنتی اکسیدانی و فشار خون انجام شد.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی،50 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در محدوده سنی 5030 سال به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله (25 نفر) روزانه 240 سی سی آب انار شیرین نشده و گروه کنترل (25 نفر) که روزانه 240 سی سی آب مصرف کردند. شاخص های تن سنجی، الگوی قندی و لیپیدی، فاکتورهای آنتی اکسیدانی و فشار سیستولی و دیاستولی در قبل و پس از هشت هفته مداخله ارزیابی گردید.یافته ها: در ابتدا افراد از نظر نمایه توده بدنی، فشار خون، قند خون، الگوی لیپیدی تفاوت معنی داری نداشتند. در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله شاخص مقاومت انسولینی، فشار خون سیستولی و دیاستولی، وزن بدن، دور کمر و دور باسن به صورت معنی دار کاهش و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز به صورت معنی دار افزایش یافت. سطح قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در گروه مداخله تغییر معنی داری نیافت. آب انار مانع از کاهش معنی دار سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از تاثیر مثبت آب انار بر بهبود مقاومت انسولینی، فشار خون، وزن، دور کمر و دور باسن و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز و سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا بود.
کلیدواژه آب انار، فشارسیستولی، فشاردیاستولی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، الگوی لیپیدی
آدرس دانشگاه علوم پزشکی تبریز, ایران, دانشگاه علوم پزشکی تبریز, ایران, دانشگاه علوم پزشکی تبریز, ایران
 
 

Copyright 2015
Islamic World Science Citation Center
All Rights Reserved